Citronpeber
Citronpeber
89 kr
svarer til 1047 kr / 1 kg
Se produkt
Pebersymfoni
Pebersymfoni
94 kr
svarer til 588 kr / 1 kg
Se produkt
Farveglad peber
Farveglad peber
59 kr
svarer til 843 kr / 1 kg
Se produkt
Cayennepeber
Cayennepeber
59 kr
svarer til 983 kr / 1 kg
Se produkt
Limepeber
Limepeber
59 kr
svarer til 787 kr / 1 kg
Se produkt
Steakpeber Hamborg
Steakpeber Hamborg
54 kr
svarer til 675 kr / 1 kg
Se produkt
Pebersymfoni
Pebersymfoni
59 kr 69 kr
svarer til 843 kr / 1 kg
Se produkt

Peber – et krydderi til enhver anledning

Peber er meget mere end blot en del af den trofaste salt og peber-duo. Peber er uovertruffen som del af et par, men gør det også utrolig godt som single: krydring, skarphed og spænding i køkkenet er intet problem! Du kan selv vælge, om du vil kværne de hele korn frisk i møllen eller bruge fint peber i form af pulver. Smagen af de farverige korn er mest intens, når de males, lige inden de bruges til madlavning eller anretning. Det er her, at peberets pirrende aromaer bedst kan udfolde sig og give fuld intensitet til saucer, gryderetter, grillet kød, salatdressing, fisk eller andre retter.

Afhængigt af dyrkningsområde, høsttidspunkt og videre forarbejdning er det ikke blot peberets udseende og smag, men også dets styrke, der varierer. Peberets styrke angives normalt ved hjælp af Scoville-skalaen. Grundlæggende kan det siges, at peberets styrke øges i takt med, at det modner på planten. Så jo længere det hænger på planten, jo mere ild giver det din mad, når du tilsætter det som krydderi. Den lange peber med sin søde og let chokoladeagtige aroma anses for at være den stærkeste traditionelle peber.

Hvor gror peberet egentlig?

Du kender sikkert udtrykket "at ønske nogen/noget hen, hvor peberet gror". Her er det mindre vigtigt, hvor peberet oprindeligt stammer fra. At ønske nogen hen, hvor peberet vokser, bruges normalt i forbindelse med negative følelser og diskussioner. Du ønsker ikke at se vedkommende mere, og de er kun glade for at slippe for dig. Det er kun der, hvor peberet vokser, der er langt nok væk. Men hvor gror peberet egentlig? Svaret er: Indien. Oprindeligt var det meget svært for de fleste mennesker at komme til dette fjerne land. Uden moderne transportmidler var det faktisk næsten umuligt. Derfor var det, det perfekte fjerntliggende sted at ønske en upopulær person hen – i det mindste midlertidigt.

Selv i det 21. århundrede kommer det meste af peberhøsten stadig fra det subtropiske Indien. Især i højlandet i det sydlige Indien finder peberplanten det varme, fugtige klima og den humusrige jord, som den har brug for, for at vokse optimalt. Men der er også andre oprindelseslande, der producerer de eksotiske, velsmagende peberkorn. Det drejer sig f.eks. om Indonesien, Thailand, Brasilien og Vietnam.

Farverigt peber i alle former og farver

Der findes grønt, rødt, lyserødt, sort og hvidt peber. Derudover findes der usædvanlige sorter, der skiller sig ud ved måden, peberkornene er blevet forarbejdet på. Det gælder f.eks. fermenteret peber. Smagen er lige så farverig og varieret som dens farver: Der findes alt fra ren styrke, som virkelig brænder på tungen, til sødlige og/eller frugtagtige aromaer.

Ved produktion af fermenteret peber behandles bærrene eller kornene med havsalt og fermenteres direkte efter høsten. Under en meget kompleks og langvarig tørringsproces fjernes fugten fra peberet, så det primært er hovedsageligt de æteriske olier, der bliver tilbage. Dette giver en usædvanlig intens pebermag. Vi tilbyder et bredt udvalg af peber, lige fra basissorterne til luksusvarianterne. Alt vores peber er af højeste kvalitet og har en lækker smag, der vil berige dit krydderikøkken – uanset om det er malet, groft hakket eller hel. For en ægte fan kan der sjældent komme for meget peber på – så smag dig gennem hele vores udvalg eller giv vores peber i gave til dine kære i smart sammensatte sæt.