VORES VÆRDIER

Vision: Vi bringer et frisk pust til alle de støvede krydderihylder i denne verden

Mission: Vi giver folk smag for at leve og elske at lave mad igen

Tilbage til rødderne

Vi har besluttet at gå tilbage til værdier, der desværre er mere og mere i fare for at blive glemt. Men vi synes, de er vigtigere end nogensinde. I en stadig mere hektisk verden ønsker vi at bringe folk sammen igen og bremse det høje tempo lidt.

Madlavning er for os meget mere end blot at tilberede mad. Madlavning er kærlighed og at tilbringe tid med sine kære – familie og venner. Vi vil gerne give dig et værktøj, hvormed du igen kan reflektere over disse gode værdier.

Hermed opstiller vi også et klart krav til vores ansvar over for de mennesker, der elsker vores krydderier så højt, og over for vores verden og de skabninger, der bebor den.

Hvor vi kan, forsøger vi at stå op for andre og give noget tilbage med en bred vifte af velgørenhedskampagner. At gøre noget for vores smukke planet og menneskene på den – for sammen kan vi hjælpe og opnå store ting! ❤

Vores krydderier og krydderiblandinger indeholder kun råvarer af høj kvalitet uden smagsforstærkere, kunstige aromaer, farvestoffer og konserveringsmidler. Dette er en fast del af vores filosofi.

Det betyder dog også, at vi spørger os selv, om vi handler ansvarligt og bæredygtigt, når vi udvikler nye krydderier, i vores produktion og med vores emballage. Denne tankegang er en del af vores daglige arbejde, den gennemtrænger alle områder og følger os i alle processer.

På denne side vil vi gerne præsentere dig for vores planer, vores handlinger og de værdier, vi handler efter.

.

Vores krydderifilosofi

Ingen tilsætningsstoffer

Vi bruger bevidst ingen smagsforstærkere, kunstige farvestoffer eller kunstige konserveringsmidler i vores krydderier og krydderiblandinger. Vores typiske Ankerkraut-smag udvikles udelukkende gennem ingredienser af høj kvalitet og en finjusteret sammensætning af vores blandinger.

Fuld deklaration

Særligt for krydderier er der trods skærpet lovgivning stadig mulighed for ikke at angive enkelte ingredienser eller stoffer på etiketten. Det opfylder ikke vores krav. Vi skriver, hvad derer i – det lover vi!

Bæredygtig indpakning

Genbrug af vores glas

● Vores glas med korklåg er fuldt genanvendelige.
● De korklåg, vi bruger, er lavet af et vedvarende råstof.
● Lågene til vores korkglas er såkaldt pressede korklåg. Der bruges primært korkrester fra vinflaskeindustrien til produktionen.

Kreativ upcycling

● Selvfølgelig kan du bortskaffe vores emballage i det "officielle" genbrugssystem. Men vores glas med korklåg kan man ikke kun genopfylde og dermed bruge permanent på en perfekt måde. De smukke glas er perfekte til "upcycling" og kan forvandles til lysestager, æggebægre, dessertglas, pendellamper og meget mere! Her skal der lyde en tak ❤ til vores Ankerkraut-fællesskab for de mange gode kreative upcycling-ideer, der bliver ved med at komme.

Rørformet pose af ublandet plastik

● Desværre er det stadig ikke altid muligt at undvære plastik. Vi kan endnu ikke erstatte plastik i vores test- og prøveposer. Vi har dog bevidst valgt den mere miljøvenlige variant i form af ublandet plastik, som kan genanvendes meget bedre end kompositter.

Vores (voksende) økologiske linje

Økologiske krydderier

I begyndelsen af 2020 gjorde vi det: Nogle af vores produkter kan nu officielt kaldes økologiske krydderier. Det er vi lidt stolte af, for i Tyskland er det ikke så nemt at få økologiske fødevarer certificeret. Det betyder, at mærket sikrer, at alle de råvarer, vi bruger, kommer fra kontrolleret økologisk dyrkning, og at der ikke bruges genteknologi eller syntetiske pesticider.
Du kan finde flere oplysninger i denne video.

Transparens

I hele forsyningskæden skal alle, der kommer i kontakt med varerne, være økologisk certificerede og kunne bevise dette.

Vi vil fortsætte med at udvide vores økologiske sortiment i fremtiden.Miljøbeskyttelse og e-mobilitet

Elbiler

● Vi er i gang med støt at øge andelen af elbiler i vores flåde af firmabiler.
● Til pendling mellem vores lokationer har vi implementeret et mobilitetskoncept med særligt leasede små elbiler.
● Vi implementerede også et offentligt transportkoncept for Ankerkrauts medarbejdere i midten af 2020.

Cykler og COշ

● Siden 2020 har Ankerkraut også implementeret JobRad-konceptet, hvor medarbejderne vælger deres drømmecykel, som så leases af arbejdsgiveren – billigt og miljøvenligt på samme tid! Dette projekt er blevet særdeles godt modtaget, og nogle cykler er allerede i omløb.
● I vores søgen efter et nyt produktions-, forsendelses- og lagersted har vi sat os som mål at kunne garantere COշ-neutralitet og bruge mere vedvarende energi, herunder gennem vores egen elproduktion.

Vand og skove

● Rørforbundne vandautomater: Da vi flyttede ind i de nye kontorer til ledelse og administration, blev der installeret nye vandautomater, der er tilsluttet ledningsvandet – dermed undgår vi stort set plastik og flasker.
● Vi støtter jævnligt skovrejsningsprojekter: For eksempel ved at give træsponsorater til samarbejdspartnere, kunder og venner.

Uddannelse og lige muligheder for Afrika

Afrika: Dybt rodfæstede værdier

Grundlæggeren Stefans personlige familiehistorie har ført til en tæt forbindelse til det afrikanske kontinent. Som søn af en udviklingsarbejder voksede han op med den lokale kultur og lærte tidligt vigtigheden af at hjælpe andre. Alle disse erfaringer og værdier spiller en vigtigere rolle i dag end nogensinde før. De påvirker måden, hvorpå vi tænker og handler, ikke kun som mennesker, men også som varemærke.

Skolesystemet i Malawi

Der bor omkring 18 millioner mennesker i Phalombe-distriktet i den sydøstlige indlandsstat Malawi. For det stigende antal folkeskoleelever i befolkningen er adgang til uddannelse ikke en selvfølge. Tværtimod: Lærermangel, skolepenge, manglende faciliteter og for store klasser med op til 90 elever fører til særligt mange analfabeter.

Uddannelse åbner muligheder

For at yde et positivt bidrag lokalt ønsker vi at støtte opførelsen af en skole i Malawi. Sammen med vores donationspartner Bücherbörse e.V. skal der derfor bygges en skole med 8 klasselokaler, undervisningsmaterialer, sanitære faciliteter og tilstrækkelig strømforsyning fra solcelleanlæg. En brønd i nærheden sikrer adgang til drikkevand. Dermed danner skolen et godt grundlag for at lære og more sig.

Vi donerede momsforskellen

For at realisere dette hjerteprojekt har vi besluttet at bruge forskellen fra nedsættelsen af momsen fra 7 til 5 procent som en donation. I stedet for en lille besparelse på et par øre pr. glas, du køber, foretrækker vi at bruge de penge, vi samler ind, til at bygge en skole i Afrika. Så du støttede også dette projekt med dine køb i vores webbutik fra 1. juli 2020 til 31. december 2020 og gav et bidrag (uden at være klar over det ❤️).

Engagement med udmærkelse

Med opførelsen af et fuldt udstyret skolecenter i Malawi realiserer vi et personligt projekt, der står vores hjerte nært. Projektet er nu også officielt godkendt med udmærkelse. Vores familievirksomhed modtog den tyske pris for bæredygtighedsprojekter 2021 i kategorien "Almennyttige initiativer".

Vores grundlæggere er rørt

Udmærkelsen gør os ovenud stolte. "Bæredygtighed har altid været meget vigtigt for os. Derfor er vi endnu mere glade for, at vores skolebyggeri i Malawi også har modtaget en officiel udmærkelse. Det bekræfter og motiverer os til at fortsætte”, siger Anne. Og Stefan tilføjer: "Vi håber, at prisen og medietilstedeværelsen kan inspirere andre virksomheder og institutioner til at udvikle bæredygtige projekter."
Prisen uddeles for at synliggøre bæredygtigt engagement. Vi er glade for at kunne være en del af det!

Vores leverandører og forretningspartnere

Vi kender vores partnere!

Lige fra vores grundlæggelse har vi bestræbt os på at finde forretningspartnere, som vi kan arbejde tillidsfuldt og succesfuldt med, og som vi kan opbygge langsigtede partnerskaber med.
Hvor det er muligt, skaber vi vores egne kilder og henter vores råvarer direkte fra producenterne.

Håndtering af palmeolie

Vi klarede at komme af med palmeolie og har ikke brugt det siden 2021! For noget tid siden begyndte vi at udskifte individuelle produkter, der indeholdt palmeolie certificeret af RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) med andre plantebaserede alternativer og kan nu med stolthed meddele, at vores produkter er fri for palmeolie!

Ingen dyreforsøg

Det lyder faktisk lidt mærkeligt, når det drejer sig om krydderier: Men der udføres dyreforsøg på nogle fødevarer. Det er selvfølgelig udelukket for os. Ankerkraut foretager ingen dyreforsøg, og vi lover ikke at bestille, finansiere eller på anden måde støtte dem. Derfor føjede Peta os til deres liste over virksomheder, der ikke foretager dyreforsøg.

Ankerkrauts Code of Conduct

Vi forventer, at vores leverandører og samarbejdspartnere også følger de samme principper og værdier, som vi baserer vores adfærd på. Til dette formål har vi fastlagt værdier og principper i vores Code of Conduct, som vi også ønsker at forpligte vores partnere til at implementere.

Kodens målsætning

Formålet med denne aftale er at sikre en bæredygtig og socialt ansvarlig forsyningskæde.

I den forbindelse drejer det sig hovedsageligt om følgende punkter:
● Miljøbeskyttelse
● Overholdelse af relevante love
● Arbejdstagerbeskyttelse
● Retfærdig og human behandling
● Forbud mod børnearbejde
● Undgåelse af enhver form for diskrimination
● Passende aflønning